Ankara Saç Ekimi

Saç kaybı ya da şiddetli saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerde seyrelme veya kellik sorununa bir çözüm olması amacıyla, sağlıklı saç köklerinin saçsız alanlara mikro cerrahi yöntemleri ile nakledilmesi işlemine saç ekimi denilmektedir. Bu işlem sırasında kişinin kendi saç kökleri kullanılmaktadır. Ekim işlemi her kişinin kendine özel olarak planlanmaktadır. Genellikle başın arka ve yan bölümlerinden toplanan dökülmeye karşı dirençli, sağlıklı saç kökleri, seyrelmiş veya tamamen dökülmüş saçlı deri alanlarına açılan mikro kanallar aracılığı ile ekilmektedir. Buradaki amaç modern tıbbi uygulamalar  aracılığı ile, en konforlu şekilde, kişinin kendi saçları kullanılarak doğal ve kalıcı bir görünümün tekrar kazandırılmasıdır. Saç ekimi bir cerrahi işlemdir. Bu nedenle de bu konuda deneyimli bir ekip ve doktor tarafından, hastane ortamında, hijyenik koşullarda yapılması gerekir. Ankara da bulunan HC International Clinic te saç ekimi işlemi başarıyla uygulanmaktadır. Ankara daki saç ekimi kliniğimizi arayarak bilgi alabilir veya sorularınızı iletebilirsiniz.

  • Saç Ekimi Nedir?
  • Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir?
  • Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
  • Saç Ekiminde Hangi Yöntem Kullanılır?
  • Saç Ekiminin Başarısı İçin Neler Gerekir?
  • Ekim Sonrası Neler Yapmak Gerekir?
  • Yeni Ekilen Saçlar Dökülür Mü?

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir? Saç ekimi, daha çok erkeklere uygulanan bir yöntem olmasına karşın gerektiğinde saç kaybı ve bölgesel seyrekleşme sorunu olan kadınlara da uygulanabilir.18-20 yaş sonrası, fiziksel gelişimini tamamlamış, fizyolojik olarak engel olacak  bir hastalığı  olmayan kişilere ekim yapılabilir. Saç kaybı genetik özellikler, hormonal düzensizlikler, travmalar, hastalıklar, ilaç kullanımları gibi birçok nedenle oluşabilir. Doktor muayenesi sonrası verici alanda yeterli ve kaliteli saç kökü olan tüm kişilere başarı ile saç ekim işlemi uygulanabilir. Sadece saç değil, kaş, bıyık, sakal gibi kıllı alanlara da ekim yapılabilmektedir.. Ankara ‘da bulunan saç ekim kliniğimizdeki uzman hekimlerimizle görüşmek için  0312 408 21 21 telefon hattımızdan randevu alabilirsiniz.

 Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç ekimi işleminde genellikle ense ve başın yan taraflarından alınan saç kökleri (graft) hedef alanda hazırlanan kanallara gömülür. Verici alanda yeterli saç kökü yoksa sakal, göğüs ve kol kılları da kullanılabilmektedir. Saç ekim işlemi ekim yapılacak alanın büyüklüğüne bağlı olarak 8-10 saat sürebilmekte, alan çok genişse aralıklarla birkaç seans tekrarlanabilmektedir. İşlem sonrası kanamayı kontrol altında tutmak üzere bir bandaj uygulanarak  hasta evine gönderilmektedir. Birkaç gün süre ile enfeksiyonu engellemek üzere antibiotik, ödem ve ağrı giderici ilaçlar ve antibiotikli deri merhemleri kullanması önerilen hastaların ilk 3 gün dinlenmesi önerilmekle beraber bu süre sonunda iş başı yapabilirler. Hastanın ilk kontrolü ve yıkanması ekip tarafından 3 gün sonra yapılmaktadır. Saç ekimi işlemi lokal anestezi ile yapılır. Bu süreci daha konforlu geçirmek üzere hastalara kısa süreli sedasyon uygulanabilir. İşlem sonrası şişlik,morarma ve ağrı kesicilerle kontrole alınabilen hafif ağrı hissi olabilir. Ankara’daki saç ekim kliniğimizdeki uzman hekimlerimiz ile görüşebilir veya sorularınızı iletebilirsiniz.

Saç Ekiminde Hangi Yöntem Kullanılır? Saç ekiminde çeşitli yöntemler denenmiş olmakla beraber en çok kullanılan yöntemler FUE ve FUT teknikleridir. Bunlar kök alım şeklini belirler. FUE tekniğinde enseden tek tek toplanan saç kökleri eksik alana yerleştirilirken; FUT tekniğinde ense bölgesinden saçlı bir deri hattı çıkarılarak üzerindeki saçlar kullanılmak üzere ayrılmaktadır. Ekimde ise safir veya DHI yöntemleri kullanılabilir. Kime hangi yöntemin kullanılacağına hastanın ihtiyacı ve isteğine göre karar verilmektedir.

Saç Ekiminin Başarısı İçin Neler Gerekir? Saç ekimi ciddi bir cerrahi uygulamadır. Ehil ve donanımlı bir ekiple, hastane ortamında, hijyenik koşullarda yapılması çok önem taşır. Ekim yapılan bölgede enfeksiyon gelişmemesi, kanlanmanın yani doku beslenmesinin iyi olması, kanalların doğru aralıklarla ve doğru açı ile açılması ekimin başarı olasılığını arttıracaktır. Özellikle alın çizgisinin doğal olarak belirlenmesi ve ekimin buna göre gerçekleştirilmesi hasta memnuniyetini arttırmaktadır. Burada yüzün anatomik yapısına göre saç çizgisi belirlenmektedir. Ekim Sonrası Neler Yapmak Gerekir? Saç ekimi işleminden sonra kanama ve enfeksiyon gelişimi açısından graftlerin alındığı ve yeni ekimin yapıldığı alanların darbe ve sürtünmeden korunması gerekir. Bu nedenle de özellikle ilk 10 gün yatarken boyunu destekleyen yolculuk yastıkları kullanılabilir. Özellikle dolaşımı engelleyebilecek sigara içimi ve alkol kullanımından kaçınılması, doktorunuzun önereceği ilaçların düzenli olarak kullanılması uygun olur. Uygulanan lokal anesteziye bağlı olarak zamanla kendiliğinden iyileşen uyuşukluk hissi birkaç aya kadar sürebilir. Yeni Ekilen Saçlar Dökülür Mü? Saç ekimi işleminden sonraki birkaç hafta içinde ekilen saçlar dökülür. Bu beklenen bir durumdur. Yeni saçlar 3-4 ay sonra  tekrar çıkmaya başlarlar. Genellikle ilk 6 ayda yeni ekilen saçların %50 si, ilk 12 ayda %100 ü yeniden çıkmış olurlar. Ancak bazı durumlarda saçlar dökülmeye devam eder ve ekim  işlemini tekrarlamak gerekebilir. Ekim sonrası eski köklerin güçlenmesi ve ekilen köklerin daha iyi büyümesi için PRP ve mezoterapi işlemlerinden yardım alınabilir. Buna ekibiniz karar verecektir. Ankara’daki saç ekim kliniğimizdeki uzman hekimlerimiz ile görüşebilir veya sorularınızı iletebilirsiniz.

Önerilen Yazılar :