Epilasyon Nedir?
İstenmeyen vücut ve yüz tüylerinin çeşitli yöntemler kullanılarak giderilmesi işlemine epilasyon denir. Bu işlem için kullanılan yöntemleri bir kısmı çok kısa süre etkili olup, kıllar hızla geri çıkarken, bir kısmı haftalarca kıllardan arınma sağlamakta, tekrarlayan seanslar sonunda kıl köklerinde ciddi azalma, kıllarda incelme ve kalıcı kayıp ortaya çıkmaktadır. Kısa süre etkili tüy giderme depilasyon olarak adlandırılırken, daha kalıcı, ve kıl kökünü tahrip etmeye yönelik işlemlerin epilasyon olarak adlandırılması daha doğru bir tanımlamadır.
Ankara daki epilasyon merkezimizi arayarak bilgi alabilir veya sorularınızı iletebilirsiniz.
- Epilasyon Nedir?
- İstenmeyen Kıllar Nerelerde Olabilir?
- Aşırı Tüylenme Neden Olur?
- İstenmeyen Kılların Giderilmesinde Hangi Yöntemler Kullanılır?
- İğneli Epilasyon Nedir?
- Ipl Nedir?
- Lazer Epilasyon Nedir?
- Kimlere Lazer Epilasyon Yapılabilir?
- Lazer Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular
İstenmeyen Kıllar Nerelerde Olabilir?
Üst dudak, çene, favori bölgesi, yanaklar, el üzeri, parmak üzerleri, meme başı çevresi, göğüs arası, göbek çevresi, kuyruk sokumu, kalçalar, omuz başları ve sırt bölgesinde sert, kalın, koyu renkli kılların varlığı kadınlar için istenmeyen kılların varlığı olarak kabul edilir. Erkeklerde ise bu bölgelere ek olarak alın, yanaklar, kulaklar, göğüs ve sırtta sık, sert ve koyu renkli kılların varlığı istenmeyen kıllanma olarak kabul edilmektedir.
Ankara ‘da bulunan epilasyon merkezimizdeki uzman hekimlerimizle görüşmek için 0312 408 21 21 telefon hattımızdan randevu alabilirsiniz.
Aşırı Tüylenme Neden Olur?
Kalıtsal özellikler, hormonal bozukluklar, bazı ilaçların kullanımı, obesite gibi bir çok nedenle aşırı tüylenme olabilir. Mutlaka nedeni araştırılmalı ve tedavi edilmelidir. Her istenmeyen tüylenme, aşırı tüylenme değildir.
İstenmeyen Kılların Giderilmesinde Hangi Yöntemler Kullanılır?
Jilet, cımbızla alma, ağda, iple alma, tüy dökücü kremler ve depilatör cihazların kullanılması depilasyon amacıyla bugün için kullanılan yöntemlerdir.
Epilasyon için ise iğneli epilasyon (Elektroliz ) cihazları, Lazer cihazları ve IPL cihazları kullanılmaktadır. Ev tipi lazer olarak yanlış adlandırılan cihazlar aslında IPL cihazlarıdır.
İğneli Epilasyon Nedir?
Kıl köküne çok ince uçlu bir iğne ile girilerek elektrik akımı verilmesi sonucu kıl kökünün harap edilmesi esasına dayanır. Galvanik akım veya ( Kısa dalga) termoliz kullanılarak kimyasal etki veya ısı etkisi ile kıl köklerini harap eder. Tekrarlayan seanslarda kalıcı etki oluşturmasına karşın acılı bir işlemdir.Yanıklara ve iz kalmasına neden olabilir
Ipl Nedir?
Intense pulsed light ( IPL) cihazları,600-800 nanometre dalga boylu yoğunlaştırılmış ışık atımları yaparak kıl kökünü hedefleyen ve onları zayıflatan cihazlardır. Lazer ışınlarının aksine farklı dalga boylarındaki ışıklardan beyaz bir flaş elde ederek etkili olurlar. Tekrarlayan seanslarda köklerin azalmasına yardımcı olurlar. Etkileri tamamen kalıcı değildir. Yanıklara ve renkli izler kalmasına neden olabileceği için çok dikkatli kullanılmalıdır.
Lazer Epilasyon Nedir?
Temel olarak lazer ışınları kullanılarak kıl kökünün zayıflaması, kılın ve kökün tahrip olması esasına dayanan bir yöntemdir. Bu amaçla çeşitli dalga boylarındaki lazer ışınları kullanılabilir.
Lazer cihazı tarafından deri üzerine gönderilen lazer ışınları kıl ve deriye rengini veren melanin pigmentine ulaşarak kıl kökü ve kılda ısı oluşumuna neden olur. Bu ısı kökü ve kılı yakarak, tekrarlayan seanslarda kılın zayıflamasına ve yeni kıl çıkmamasına neden olur. Etkisi 4-6 hafta sürmektedir.
Günümüzde farklı dalga boylarına sahip 3 ayrı lazer tipi epilasyon için kullanılmaktadır:
1-Alexandrite lazer: 755 nanometre dalga boyuna sahiptir. Deriye temas etmeden uzak atımla kullanılır. İşlem sonrası kıllar hemen dökülür. Açık renk tenli ama koyu kıllı kişilerde daha iyi sonuç verir.
2-Nd:YAG lazer: 1064 nanometre dalga boylu lazer ışınları kullanır. Her cilt tonu için kullanılabilir. Uzak atımlı cihazlardır. İşlem sonrası kıllar 15 gün içinde dökülür.
3-Diod Lazer: 810 nanometre dalga boyundadır. Deri yüzeyine temas ederek uygulanır. Cihazın temas eden ucunda bulunan soğutma sistemi nedeniyle Buz lazer olarak adlandırılmaktadır. Koyu renk tenlilerde bile güvenle kullanılabilir. İşlem sonrası kıllar 15 günde dökülür.
Kimlere Lazer Epilasyon Yapılabilir?
16-18 yaş sonrası, tüy çıkışı ve hormonal gelişimi tamamlanmış her iki cinsten kişilere lazer epilasyon uygulanabilir.
Kimlere Lazer Epilasyon Yapılmamalıdır?
- Çok ince ve açık renkli, beyaz tüyleri olanlar
- kalp pili olanlar
- Sedef hastalığı, lichen, Vitiligo gibi tahrişle alevlenen deri hastalığı olanlar
- Yüksek doz A vitamini içeren ilaçlar, bazı antibiotikler, ışık duyarlılığı yaratan
İlaçları kullananlar, soyucu akne ilacı kullananlar, ışık duyarlılığı olanlar
- Gebeler
- Bronzlaşmış veya hemen bronzlaşacak kişiler lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
- Uygulama sonrası güneşten iyi korunulmalı ve koruyucu kullanılmalıdır.
Lazer Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular
1-Hangi cihazın kullanılacağı kişinin kıl yapısı ve cilt rengine bağlıdır
2-Seans sayısı cinsiyet, cilt rengi, kıl yapısı, var olan sağlık sorunlarına göre
değişkenlik gösterebilir.
3-Uygulama sırasında acı hissi duyulabilir. Sonrasında kızarıklık ve kabarıklıklar
oluşabilir. Bunları rahatlatmak üzere doktorunuz nemlendirici ve yatıştırıcı ürünler
önerecektir. Daha ciddi durumlarda yanık, su dolu kabarcıklar ve lekeler oluşabi-
lir. Kalıcı bir iz olmaması için doktorunuzla görüşmeniz uygun olur.
4- Lazer epilasyon sadece üst deriyi ilgilendiren bir uygulamadır. Kansere ve
kısırlığa yol açma gibi bir yan etki bildirilmemiştir.
5-Var olan benlerinizin lazer ışınlarından etkilenmemesi için uygulama sırasında
kapatılması uygun olur.
Lazer Epilasyon Uygulamasının Maliyeti Nedir?
Lazer epilasyon cihazları ithal ürünler olup yüksek maliyetli cihazlardır. Bu nedenle uygulama fiyatları da oldukça yüksektir.
Ankara da bulunan merkezimizde lazer epilasyon uygulaması başarıyla yapılmaktadır. Ücretsiz ön görüşme için randevu alabilirsiniz