
Lazer Epilasyon
İlk olarak 1994 yılında ışık temelli epilasyon işlemi kullanılmış olup, işlem 1990’ların sonunda yaygınlaşmış, 1998’de FDA onayı alınmıştır.
Kıl oluşumunu sağlayan kök hücrelerinin yapısını ve fonksiyonunu bozarak etkili olan lazer epilasyonda, melanin pigmenti tarafından emilen lazer ışınları, yoğun ısı enerjisi oluşturarak, kök hücrelerini hasara uğratmaktadır.
Bu nedenle koyu renkli kıllar lazer epilasyon uygulamasından daha çok fayda görürler. Tekrarlanan seanslar şeklinde uygulanır ve kesin bir seans sayısı belirlemek mümkün değildir.
Lazer epilasyon için farklı dalga boylarındaki çeşitli cihazlar kullanılabilir. Hangi cihazın kime kullanılacağına kişinin sağlık durumu, cilt rengi ve kıl yapısına göre uzman doktor karar vermelidir.
Lazer epilasyon kadınlarda, erkeklere göre daha başarılı ve kalıcı etki yaratmaktadır. Ancak hormonal bir bozukluk varsa onun öncelikle tedavisi gerekir.
-
- Lazer epilasyon öncesinde 1 ay kadar kılı kökünden alan yöntemler kullanılmamalı
- Deri bronzlaşmış veya uygulama sonrası hemen bronzlaşacak olmamalı
- Kullanılan ilaçlar ve sağlık sorunları doktora bildirilmelidir. Güneş duyarlılığı varlığı, gebelik, son 6 ayda ilaçlı akne tedavisi gibi durumlar lazer uygulaması için olumsuz etkilidir.
- İşlem sırasında cilt temizlenmeli, kıllar 3 gün önce temizlenerek traş edilmiş olmalıdır.
- İşlem sonrası soğuk uygulama yangı hissini azaltır. Şişlik ve kızarıklığı giderir. Nemlendirici losyonlar faydalıdır.
- İlk 24 saat bölge ıslatılmamalıdır.
- Terlemeyi arttıran ağır sporlardan kaçınılmadır.
- 15 gün sonraya dek güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemelidir. 30 SPF+ güneş koruyucu kullanılmalıdır. (Sonbahar ve kış mevsimleri tercih edilmelidir.
- Epilepsi, kalp pili, bölgede enfeksiyon, açık yara, ince deri ve beyaz kıl varlığında işlem yapılmamalıdır.